Re-integratie in Bedrijf - Blog


Korte gedachten
van en voor alledag
over alles wat
ondernemen in re-integratie
beter, boeiender en bloeiender
maakt.

 

Reacties altijd welkom:
klik en mail 
» info@re-integratiepartner.nl

 

 

Paradoxen van re-integratie in crisistijd
“Wij gaan uw uitkering aanvragen, maar verwachten dat u intussen actief gaat solliciteren”, kreeg Job te horen van de klantmanager. Job had zojuist een vruchteloze 1,5 jaar WW (plus een extra WWB-wachtmaand) van werk zoeken achter de rug. Zij totaal aan sollicitaties was bij 166 blijven steken. Uiteindelijk klopte hij bij de gemeente aan om bijstand.
Lees verder »

UWV koopt maatwerk re-integratie in tegen confectieprijzen
Heeft u ook al zo’n maatwerk (mantel)pak laten aanmeten? Want ook al neemt u meestal genoegen met confectie, deze crisistijd heeft ook voordelen. Met zo’n regelmatig verschijnende grouponactie is een op uw lijf gesneden kledingstuk soms al voor de helft van de prijs mogelijk. En dat is ook voor de niet zo armlastige ondernemer of professional een mooie buitenkans.
In november is UWV gestart met een speciale aanbieding: het uitvoeren van allerhande re-integratietrajecten voor arbeidsgehandicapten en ziektewetters voornamelijk uit het flexcircuit.
Lees verder »

Anticyclisme nu!
Nee, ik ben juist een liefhebber van fietsen. Wielrennen bedoel ik. En dan vooral de Tour de France kijken. Prachtig die heroïek, die nog wordt versterkt door kopspijkers die de koers frustreren. Natuurlijk horen spijkers niet op de weg (zelf drie lekke autobanden in 2 weken), maar het laat wel zien hoe authentiek die sport met die vrouwen en mannen op dunne bandjes nog is.
Met ‘Anticyclisme nu!’ bedoel ik iets anders, iets tegengestelds aan de verwachting.
Lees verder »

Wet Werken Naar Vermogen wint de verkiezing van het jaar 2012
Wat schetst mijn verbazing afgelopen maand? Staatsecretaris De Krom dient de conceptwet Werken naar Vermogen in bij de Tweede Kamer. Het was dus helemaal nog geen wet, laat staan een politiek feit.
De afloop kennen we. Er is niet eens meer over de wet gestemd. De stekker werd uit het kabinet Rutte getrokken en er zullen na verkiezingen nieuwe plannen komen. Iedereen was al die tijd druk doende met een idee-fixe.
Lees verder »

Binnen of buiten? Over innovatie in de re-integratiemarkt
Het is vrijdagmiddag. Nu de zon weer zijn kracht laat zien, prangt de vraag: Blijf ik binnen of ga ik lekker genieten buiten? Menig terras is weer gevuld, het lijkt alsof veel mensen kiezen voor buiten. Arme ik.
Het is echter alleen maar schijn. Het aantal terrasstoelen in Nederland is echt niet voldoende om het merendeel van de bevolking plaats te bieden. De meeste mensen blijven dus binnen.
Lees verder »

Voor zover mogelijk niet dood gaan! Over romantiek en innovatie
”De burgemeester van het Zuid-Italiaanse dorp Falciano heeft zijn inwoners opgedragen 'voor zover mogelijk niet het tijdelijke voor het eeuwige leven te verruilen'. Het lijkt een nobel gezond en groen initiatief. Wie wil nu niet zo’n burgemeester! Ik zie het al voor me. Samen met de dorpsbewoners worden alle bedreigingen voor de gezondheid uitgebannen. En natuurlijk bevorderende gedragingen sterk gepropageerd. Stop met roken, eet een vijg!
Lees verder »

Waar het om draait is de werkgever
Loondispensatie blijkt geen wondermiddel. Als een echte tovenaar heeft De Krom dit de gemeenten voorgehouden. De onderhandelaars van het bestuursakkoord afgelopen zomer waren er content mee. “Gemeenten mogen loondispensatie inzetten voor iedereen die niet in staat is het minimumloon te verdienen,” aldus rising star wethouder Marco Florijn (Rotterdam).
Lees verder »

Aanbod voor zorgenvrije begeleiding

Re-integratiePartner verzorgde afgelopen decennium al honderden inschrijving voor UWV aanbestedingen met succes. Tientallen bedrijven, van middelgroot tot kleiner en zelfstandigen hebben zo zonder eigen zorgen hun contracten met UWV kunnen realiseren.


Meer

UWV Inkoopkader 2016 definitief: Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Dit weekend is het nieuwe Inkoopkader 2016-2020 van UWV definitief geworden. Daarmee is de inschrijving voor re-integratiebedrijven gestart. Zij hebben tot 15 mei de tijd om aan alle eisen en formaliteiten te voldoen. Het is wel weer even anders dan afgelopen jaren, maar met een beetje passen en meten zullen veel re-integratiebedrijven zich kunnen kwalificeren voor het nieuwe Inkoopkader. Dat is mooi voor al die bedrijven die 3 jaar terug buiten de boot vielen. Ook voor nieuwe en kleine bedrijven biedt het nieuwe Inkoopkader veel perspectief. En daar kan zomaar veel werk voor de komende vier jaar uit rollen.


Meer

Nieuw werkaanbod voor re-integratiebedrijven

‘Werkfit maken’ en ‘Naar werk’ zijn de twee nieuwe diensten die UWV gaat inkopen voor de komende vier jaren. Ze vervangen de huidige contracten voor de re-integratie van zieken, arbeidsongeschikten en Wajongers die per 1 juli aflopen. Om hiervoor in aanmerking te komen hanteert UWV een gekwalificeerde inschrijving: aanbieders van re-integratiediensten moeten voldoen aan verschillende vereisten. Zo is onder meer ervaring noodzakelijk en moet de inschrijving voor 15 mei plaatsvinden. Iedereen die aan de eisen voldoet, krijgt een raamovereenkomst. En dat wil weer zeggen dat een contract noodzakelijk is, maar geen garantie biedt voor echt werk.

Meer

Aanbod voor begeleiding – Vrijblijvend reserveren

Wij kunnen u helpen uw inschrijving op de juiste manier, volledig en op tijd in te dienen. Door onze ervaring hoeft dat niet de hoofdprijs te kosten én garanderen wij tegelijk een deskundige begeleiding afgestemd op uw maat.

Reserveer nu alvast uw plek. Dit is vrijblijvend én doet u dit vóór 8 maart dan ontvangt u een korting van 20% op de prijs als u daadwerkelijk besluit onze begeleiding in te kopen.


Meer

Nieuwe UWV Aanbesteding WAJONG uiterlijk 26 augustus 18.00 uur

Eind juni publiceerde UWV de nieuwste aanbesteding voor re-integratietrajecten, deze keer die voor de Wajongers. Het gaat om 6 doelgroepen jonggehandicapten, opgedeeld in 46 percelen waarvoor maximaal 277 bedrijven (verdeeld in 3 ervaring ’Typen’) worden geselecteerd. De inschrijving moet uiterlijk maandag 26 augustus 2013 vóór 18.00 uur binnen zijn.

Meer