UWV Inkoopkader 2016 definitief: Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Dit weekend is het nieuwe Inkoopkader 2016-2020 van UWV definitief geworden. Daarmee is de inschrijving voor re-integratiebedrijven gestart. Zij hebben tot 15 mei de tijd om aan alle eisen en formaliteiten te voldoen. Het is wel weer even anders dan afgelopen jaren,  maar met een beetje passen en meten zullen veel re-integratiebedrijven zich kunnen kwalificeren voor het nieuwe Inkoopkader. Dat is mooi voor al die bedrijven die 3 jaar terug buiten de boot vielen. Ook voor nieuwe en kleine bedrijven biedt het nieuwe Inkoopkader veel perspectief. En daar kan zomaar veel werk voor de komende vier jaar uit rollen.

‘Werkfit maken’ en ‘Naar werk’ zijn de twee nieuwe diensten die UWV gaat inkopen voor de komende vier jaren. Ze vervangen de huidige contracten voor de re-integratie van zieken, arbeidsongeschikten en Wajongers die per 1 juli aflopen.

Gekwalificeerde inschrijving

Om hiervoor in aanmerking te komen hanteert UWV een gekwalificeerde inschrijving: aanbieders van re-integratiediensten moeten aan verschillende vereisten voldoen. Zo is onder meer ervaring noodzakelijk, moeten er minimaal twee medewerkers beschikbaar zijn en moet de inschrijving voor 15 mei plaatsvinden. Iedereen die aan de eisen voldoet, krijgt dan per1 juli  een raamovereenkomst. En dat wil weer zeggen dat een contract noodzakelijk is, maar geen garantie biedt voor echt werk.

Twee percelen verdeeld over 35 arbeidsmarktregio’s

Het inkoopkader betreft de re-integratie van zieken (ZW), arbeidsongeschikten (AG) en Wajongers, is resultaatgericht en heeft als uitgangspunt dat de begeleiding kwalitatief hoogwaardig is. Het omvat concreet twee re-integratiediensten:

1.‘Werkfit maken’ – het uitvoeren van re-integratieactiviteiten die nodig zijn om een klant het werk te laten hervatten , en

2.‘Naar werk’ – het verstrekken van re-integratieactiviteiten die nodig zijn om een klant daadwerkelijk te plaatsen in werk en hem vervolgens aan het werk te houden.

Klant kiest re-integratiebedrijf

Het huidige Inkoopkader 2012 voorziet in teveel standaard trajecten en diensten. UWV wil met het nieuwe Inkoopkader meer maatwerk voor de klant bereiken. Het gevolg hiervan is dat UWV niet langer vooraf vastgestelde standaardtrajecten zal afnemen, maar per klant wil onderzoeken wat nodig is om de kans op een werk te verhogen. Naast de flexibele opzet en inhoud van de re-integratieactiviteiten streeft UWV ook naar meer maatwerk door ook de keuze voor een opdrachtnemer door de klant zelf (mee) te laten bepalen.

Standaard prijs … per uur

Dat een dienst meer maatwerk is, betekent ook dat de prijs niet meer standaard is. UWV is daarom overgestapt op een kostprijs per uur. Daarvoor is geen concurrerende offerte nodig. De uurprijs is voor iedere aanbieder gelijkgesteld en door UWV vastgesteld op een all-in tarief van €75 ex btw (vergelijkbaar met het jobcoachtarief).

 

 

Einddatum inschrijving 15 mei

Re-integratiebedrijven kunnen zich bij UWV registreren om in aanmerking te komen voor de nieuwe re-integratiediensten.

Klik hier voor de integrale tekst van het definitieve Inkoopkader 2016-2020

Aanbod voor zorgenvrije begeleiding

U kunt wel deskundige begeleiding gebruiken?

Klik hier om verder te lezen »Datum: 14 Maart 2016


« Terug naar het nieuwsoverzicht
Aanbod voor zorgenvrije begeleiding

Re-integratiePartner verzorgde afgelopen decennium al honderden inschrijving voor UWV aanbestedingen met succes. Tientallen bedrijven, van middelgroot tot kleiner en zelfstandigen hebben zo zonder eigen zorgen hun contracten met UWV kunnen realiseren.


Meer

UWV Inkoopkader 2016 definitief: Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Dit weekend is het nieuwe Inkoopkader 2016-2020 van UWV definitief geworden. Daarmee is de inschrijving voor re-integratiebedrijven gestart. Zij hebben tot 15 mei de tijd om aan alle eisen en formaliteiten te voldoen. Het is wel weer even anders dan afgelopen jaren, maar met een beetje passen en meten zullen veel re-integratiebedrijven zich kunnen kwalificeren voor het nieuwe Inkoopkader. Dat is mooi voor al die bedrijven die 3 jaar terug buiten de boot vielen. Ook voor nieuwe en kleine bedrijven biedt het nieuwe Inkoopkader veel perspectief. En daar kan zomaar veel werk voor de komende vier jaar uit rollen.


Meer

Nieuw werkaanbod voor re-integratiebedrijven

‘Werkfit maken’ en ‘Naar werk’ zijn de twee nieuwe diensten die UWV gaat inkopen voor de komende vier jaren. Ze vervangen de huidige contracten voor de re-integratie van zieken, arbeidsongeschikten en Wajongers die per 1 juli aflopen. Om hiervoor in aanmerking te komen hanteert UWV een gekwalificeerde inschrijving: aanbieders van re-integratiediensten moeten voldoen aan verschillende vereisten. Zo is onder meer ervaring noodzakelijk en moet de inschrijving voor 15 mei plaatsvinden. Iedereen die aan de eisen voldoet, krijgt een raamovereenkomst. En dat wil weer zeggen dat een contract noodzakelijk is, maar geen garantie biedt voor echt werk.

Meer

Aanbod voor begeleiding – Vrijblijvend reserveren

Wij kunnen u helpen uw inschrijving op de juiste manier, volledig en op tijd in te dienen. Door onze ervaring hoeft dat niet de hoofdprijs te kosten én garanderen wij tegelijk een deskundige begeleiding afgestemd op uw maat.

Reserveer nu alvast uw plek. Dit is vrijblijvend én doet u dit vóór 8 maart dan ontvangt u een korting van 20% op de prijs als u daadwerkelijk besluit onze begeleiding in te kopen.


Meer

Nieuwe UWV Aanbesteding WAJONG uiterlijk 26 augustus 18.00 uur

Eind juni publiceerde UWV de nieuwste aanbesteding voor re-integratietrajecten, deze keer die voor de Wajongers. Het gaat om 6 doelgroepen jonggehandicapten, opgedeeld in 46 percelen waarvoor maximaal 277 bedrijven (verdeeld in 3 ervaring ’Typen’) worden geselecteerd. De inschrijving moet uiterlijk maandag 26 augustus 2013 vóór 18.00 uur binnen zijn.

Meer